4 Eylül 2008 Perşembe

izledim gozledim vs...

buraya gelmeden miyazaki nin cok yaratici oldugunu dusunurdum. burada oyle tipler var ki normal hayatta bile karikaturizeler. tum o karakterlerden metroda her gun bir suru goruyorum...

kimse birbirinin gozlerinin icine bakmiyor. bu ayip bisi, ama ben herkese uzuun uzuun bakiyorum. bazen yakalanip utaniyorum. ceren olsa kesin dayak yerdi...

shibuya cevresinde inanilmaz degisik tarzda tipler var. ama ormalde insanlar cok rukus. erkeklerin hepsi cizgili siyah-lacivert takim elbise giyiorlar. kadinlar sacma sapan giyiniyo. sik giyinenlerin hepsi mary-kate olsen gibiler. yuksek topuklar-sort ve kocaman cantalar.

h&m aciliyo bu ayin ortasinda. onunde yuzlerce kisilik kuyruk olur diyorlar. buranin olayi buymus. i-phone icin kuyruk 3 gunde ancak bitmis. nasil olsa kimse L beden giymiyor acele etmeme gerek yok.

tuvaletler muthis temiz. asli sen bile hepsine oturabilisin. neyse tuvaletlerin yan tarafinda cesitli dugmeler var. suyun sicakligini ayarlayabiliyor, parfum sikabiliyorsun. komplike her sey gibi.
kettle lar da bir alem. uzay gemisi gibiler alt tarafi sicak su...

metro isaret dili uluslarasi dilden. anlamak kolay. ingilizce durak isimleri de yaziyor her yerde. tek sorun hangi bileti alacagin. bilet fiyatlari mesafe ve aktarmaya gore degisiyor. onun icin de bir suru chartlar yapmislar. olmadi gorevli var ona soruyorsun. ben evden ise 2 ytl ye geliyorum.

1 yorum:

asli dedi ki...

ben yine de oturmam umumi tuvalete. göremediğimiz bi sürü mikrop vardır hele. buarada benimle gurur duy elifcim. facebook'u öğrenemek ne kadar zamanımı almıştı. Bak kendi kendime öğrendim ettim. bloguna yorum yazıyom.